• banner

Dette er sannsynligvis den enkleste vedlikeholds- og rengjøringsveiledningen å bruke på "ullteppet".

vedlikehold

Teppe kan gi en helt annen tekstur til hjemmemiljøet, og mange lengter etter det.Grunnen til at mange svikter tepper er for det meste "frykten" for deres daglige vedlikehold og rengjøring.La oss starte med dem og kort snakke om disse ferdighetene.

Over hele verden har ulltepper en høy utnyttelsesgrad blant alle teppekategorier.Enten det er rent ullteppe eller ullblandingsteppe, er hovedrengjøringsprosessen den samme.Hvis du tenker på å skaffe deg et ullteppe, eller hvis du allerede bruker ullteppe hjemme, håper vi vår profesjonelle vedlikeholds- og rengjøringsguide kan fjerne noen bekymringer for deg.

01Daglig vedlikehold

Ullteppe er kjent for sin unike anti-smuss, anti-rynke og anti-lekkasjeevne.Faktisk betyr ytelsen at den vanligvis ikke trenger spesiell bunnstoffbehandling.Men daglig vedlikehold er viktig.De tre viktigste punktene er «legging av inngangsmatten», «støvsuging» og «unngå direkte sollys».

pexhsda-toner (1)

Legg inngangsmatten

For å redusere forurensning av utendørs støv, smuss og allergener til innendørs tepper, anbefaler vi å legge dørmatter ved inngangen.Dørmatter (gulvmatter) kan effektivt filtrere de ovennevnte forurensningskildene og redusere forurensningen av innendørs ulltepper.

02 Flekkbehandling

Når teppe brukes hjemme, vil det uunngåelig støte på flekker, og det er forskjellige måter å håndtere alle slags flekker på ullteppe.

En kopp melk falt på teppet.Beis er på gulvet.

Hydrofil flekk

Fruktjuice, kullsyreholdig drikkejuice, kaffe, te, melk, blodflekker og tomatjuice er alle hydrofile flekker.Hvis flekken spres i et lite område på teppet, dekk den til med et tørt, absorberende hvitt håndkle eller papirhåndkle og trykk forsiktig på det for å absorbere det så tørt som mulig.Hvis flekken fortsatt eksisterer, må den behandles med en profesjonell hydrofil flekkfjerner.

For eksempel, hvis du ved et uhell søler kaffe på teppet, kan du bruke en våt klut eller børste med glyserinvann for å forsiktig skrubbe det for å fjerne flekker.Når flekkene ikke er grundig fjernet, kan du gå videre og tørke med rengjøringsløsning. 

Oljeaktig beis 

Chiliolje, soyasaus, krem, kulepennolje, neglelakk, mascara osv. er alle oljeaktige flekker.The småskala behandlingsmetode er den samme som ovenfor.Hvis flekken ikke kan tørkes, bør en profesjonell oljeaktig flekkfjerner brukes til behandlingen.

Hvis du for eksempel ved et uhell søler blekk på teppet, strø litt salt på stedet der blekket søles, og børst det deretter forsiktig med en våt klut eller børst med vaskepulverløsning for å fjerne flekken.

Urinflekk fra kjæledyr

Når et kjæledyr har en "ulykke" på teppet, kan sporene av urinflekker som vi kan se på teppeoverflaten ikke være store, men urin vil infiltrere langs teppefibrene og danne et stort område med urinflekker på innsiden og bakside av ullfibre. Vanlig rengjøring kan fjerne merket av urinflekker på teppeoverflaten, men kan sannsynligvis ikke helt fjerne lukten av urinflekker.Kjæledyr kan følge lukten og fortsette å ha gjentatte ulykker på det opprinnelige stedet.Derfor, når det er mange urinflekker, anbefales det å be en profesjonell rengjøringsleverandør om å fjerne urinflekken og fjerne urinflekkens lukt grundig.

Teppegulningsfenomen

Det er mange grunner til gulfarging av tepper: fibre vevd av bomull, hamp og andre plantematerialer er lett å gulne når de utsettes for vann;En feilaktig rengjøring, syre-base ubalanse av teppefibrene...... Derfor anbefales det at du ikke håndterer problemet på egen hånd, og ikke blindt bruker vanlig bleking for å fjerne gult.Du kan søke hjelp fra fagfolk, og forhåndssjekke og forhåndsbedømme riktig medisin i henhold til tilstanden til teppet.

03 Dyprengjøring

Regelmessig vedlikehold kan holde teppet rent og forlenge levetiden.På grunn av de forskjellige teppematerialene og veveteknikkene er det imidlertid vanskelig å fullføre dyprengjøringen selv.

pexhsda-toner (6)

Forsiktig støvsuging på hverdager kan fjerne mesteparten av det granulære støvet på teppet og effektivt rense luften, men denne renseeffekten kan ikke helt fjerne støvet dypt i teppefibrene og skitten som sitter fast på fibrene som ikke skal falle av.Avhengig av bruken og fargen på teppet, anbefales det å damprengjøre det i 12-18 måneder, og å bruke profesjonelt rengjøringsutstyr for damprengjøring, eller å få det rengjort av et kvalifisert tepperensfirma.

nyheter

Det er ingen spesiell sesongforskjell på ull.Men hvis teppet ditt må lagres midlertidig om sommeren, sørg for å rydde det opp og blåse det tørt i skyggen.Etter å ha klappet for å fjerne støv, er det best å strø litt insektmiddel og rulle det sammen.Husk å ikke knekke den på den harde bakken som kan forårsake skade på teppet.Til slutt, forsegle den med en støvpose og plasser den på et ventilert sted.

Håper denne guiden kan gi deg litt inspirasjon, få teppet i hjemmet ditt til å vare lenger, og samtidig gi deg et mer vitenskapelig, sunnere og sikrere hjemmemiljø.

pexhsda-toner (5)

Støvsuging

Hold styrken jevn, trykk og lukk, og ikke dra. Noen flytende hauger vil falle av under støvsuging, som er et normalt fenomen.Første gang suges det mot teppehaugen.Selv om den er kraftig, er støvsugingen grundig.Suging langs haugen av teppet for andre gang kan gjenopprette den opprinnelige haugorienteringen til teppet, og unngå rotete haug.

pexhsda-toner (4)

Unngå direkte sollys

I daglig bruk av ulltepper ignorerer vi ofte en svært vanlig type skade "invasjon av sollys".Direkte sollys kan lyse og falme teppet, og styrken til ullfiber vil bli skadet, noe som svekker fiberen og forkorter teppets levetid.Derfor anbefaler vi å unngå direkte sollys ved daglig teppebruk.


Innleggstid: 22. august 2022